Fiets mee !
News

Schwarzwald 2013

Schwarzwald 2013

Voor het vijfde jaar in successie vond van zaterdag 14 september tot en met woensdag 18 september de meerdaagse wielertrip van het azMCycleTeam plaats. Liefst 35 leden namen deel aan deze jubileumeditie van de wielertrip met het Zwarte Woud (ofwel Schwarzwald) als decor.

Zaterdagochtend werd bij het krieken van de dag per bus vertrokken richting Landhotel Thälerhäusle in Neukirch. Na een voorspoedig verlopen busreis, konden de benen nog even worden getest tijdens de 40 km tellende openingsetappe. Tijdens deze etappe, werd de lange maar goed lopende klim nabij de Linachtalsperre door enkelen meteen aangegrepen om het vormpijl serieus te testen, terwijl anderen besloten het kruid nog even droog te houden.

Laatstgenoemde optie bleek geen onverstandige keuze, want er stonden 3 stevige beklimmingen op het programma tijdens de bijna 100 km tellende zondagetappe. Na een lange afzink richting Waldkirch volgde een lange beklimming richting St. Peter, alwaar het uitstekende begeleidingsteam klaar stond voor de ravitaillering. Na een korte aflevering “Waar is de Vries?” (de azMCycleTeam variant op “Waar is de Mol?”), konden de beentjes nog worden gegeseld tijdens de lange beklimming richting St. Märgen en de mooie slotklim nabij het hotel. Aangekomen in het hotel bleek “das Hallenbad” een grote trekpleister. Hier toonden vele fietsers aan dat er geen grote volleybaltalenten aan hen verloren zijn gegaan. Het plezier was er echter niet minder om.

Tijdens de ruim 100 km tellende maandagetappe dienden onder heroïsche (lees: regenachtige) omstandigheden liefst 5 pittige beklimmingen te worden verteerd. Na de beklimming van de Glashütte, de Feldberg en de Notschrei, konden de koolhydraten worden aangevuld in een restaurant nabij Kirchzarten alwaar de lunchgerechten vlotjes werden geserveerd en verorberd. Tijdens het tweede deel van de maandagetappe gingen de hemelsluizen nog iets verder open maar dat weerhield de azMCycleTeam leden er niet van de laatste twee beklimmingen te aanvaarden. De sauna in het hotel en de inspanningen in het zwembad zorgden ervoor dat de fietsers weer snel na de etappe op temperatuur waren. Na een prima en gezellig diner, zorgden quiz masters Otto en Stan voor een feestelijke afsluiting van deze dag met Armand als grote prijswinnaar.

De afsluitende dinsdagetappe leek in eerste instantie “in het water te vallen”, maar na screening van vrijwel alle denkbare Duitse weersites bleek een uitgestelde start van de bijna 100 km tellende etappe een prima oplossing te zijn. Onder nagenoeg droge omstandigheden kon er worden gestreden op de flanken van de Kandel. Moe maar voldaan bereikten de fietsers onder mistige omstandigheden de top van deze pittige beklimming (7,6 km a 6,3% met diverse stukken boven de 10%). Na een lange afdaling en een korte zonnige tussenstop, diende alleen nog de laatste slopende beklimming richting Neukirch te worden overwonnen. Ondanks een tweede aflevering van eerdergenoemde serie, wisten alle azMCycleTeam leden het hotel wederom zonder kleerscheuren te bereiken. Na uitreiking van de aanmoedingsprijzen en een niet nader te omschrijven optreden van niet nader te noemen heren, werden de heroïsche verhalen onder het genot van enkele “schnaps” nog uitgebreid uitgewisseld.

Woensdagochtend diende helaas al weer afscheid te worden genomen van het Duitse fietsavontuur. In de late namiddag werd Maastricht bereikt met als mooie collegiale jubileumwijsheid: “Geluk is het enige dat vermenigvuldigt als je het deelt!”.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *